• Teollisuustie 4, 54800 SAVITAIPALE
  • info@makelantakomo.fi
  • 040 481 7887

YRITYS

Mäkelän Takomo

Mäkelän Takomo on vuodesta 1956 toiminut perheyritys. Yrityksen omistus, toiminta ja osaaminen on siirtynyt seuraaville sukupolville. Omistajien lisäksi on töissä palkattua, osaavaa henkilöstöä.

Mäkelän Takomolla on toimitilaa kahdessa paikassa Etelä-Karjalassa, Savitaipaleella. Puusepäntiellä suoritamme asiakkaillemme koneiden kokoonpanoa ja Teollisuustiellä takomotoimintaa, osien valmistusta sekä muuta koneistusta. Toimitilaa on käytössämme yhteensä lähes 2000m².

Laatu ajavana voimana

Pyrimme jatkuvasti kestäviin tuotteisiin sekä kumppanuuksiin. Kaikki asiakkaillemme menevät koneet ja osat käyvät aina tarkastusprosessin läpi ennen toimitusta. Kalustomme on nykyaikaista ja pidämme jatkuvasti huolta, että kaikkien työntekijöidemme osaaminen vastaa tämän päivän tarpeita.

Olemme automatisoineet osan työstä hankkimalla viisi hitsausrobottia.

Mäkelän Takomon historiaa

Martti Mäkelä perusti toiminimen Padasjoelle vuonna 1956. Yrityksen nimeksi tuli Metallipaja Martti Mäkelä. Nyt jo edesmenneen Martti Mäkelän nykyisin eläkkeellä oleva veli Teuvo Mäkelä meni metallipajalle töihin vuonna 1966, ja muutaman vuoden toiminnan jälkeen osti yritystoiminnan itselleen.

Vuonna 1976 Teuvo Mäkelä siirsi yritystoiminnan Savitaipaleelle ja hänen vaimonsa, Lea Mäkelä ryhtyi hoitamaan yrityksen toimisto- ja asiakaspalvelutöitä. Vuotta myöhemmin yrityksen nimeksi muutettiin Tmi Mäkelän Takomo.

Kahden vuosikymmenen ajan yritys tuli Savitaipaleella sekä lähialueilla tunnetuksi niin pylväskengistään, kuin koriste-esineistä sekä uuniluukuista ja muista tarvikkeista. Vuonna 1996 Teuvo Mäkelä joutui terveyssyistä keventämään työmäärää ja Lea Mäkelä nimitettiin yrityksen toimitusjohtajaksi.

Yritystoiminnan laajennuttua mm. teollisuuden aliurakointitöihin yritysmuodoksi muutettiin osakeyhtiö. Näin yrityksen nimeksi tuli Mäkelän Takomo Oy.

Nykyisin Mäkelän Takomon toimintaa harjoittaa ja sen omistaa seuraava sukupolvi.

 

Pylväskengät

Niin kauan kuin Metallipaja Martti Mäkelä ja myöhemmin Mäkelän Takomo on toiminut, on tehty yhä tänäänkin tuotevalikoimassa olevia pylväskenkiä.

Vuosien myötä Mäkelän Takomon sirppimalliset pylväskengät ovat kokeneet pieniä rakenteellisia muutoksia sekä materiaali on muuttunut kestävämpään, mutta idea on pysynyt samana.